UPC vrea sa convinga abonatii sa renunte la factura pe hartie

my-upcAbonatii UPC isi pot reduce factura lunara cu 5%, daca isi activeaza factura electronica si fac o plata online. ExpertulBanilor.ro iti prezinta care sunt avantajele si dezvantajele.

UPC deruleaza o promotie in perioada 15 noiembrie 2013 – 15 februarie 2014, cu scopul de a convinge abonatii sa activeze factura electronica si sa renunte la factura clasica, primita prin posta.

Atunci cand abonatii renunta la factura pe hartie, companiile obtin economii de costuri, deoarece varianta electronica, este mai ieftin de gestionat. Pentru a incuraja clientii sa renunte la factura prin posta, multe companii au derulat concursuri cu premii.

Asa se intampla si in acest caz. Abonatii care isi deschid cont online pe my.upc.ro si activeaza factura electronica, intra in tragerea la sorti si pot castiga diverse premii.

In plus, exista si un premiu garantat: primesti o reducere de 5% din factura, in limita a 8 lei, daca faci plata facturii online cu un card Maestro sau MasterCard. Abonatul va plati factura integral, urmand ca cei 5% sa fie inapoiati pe card in termen de 30 de zile, de catre procesatorul platii (PayU).

Reducerea de 5% se acorda o singura data. Deci, urmatoarele facturi le vei plati integral.

Merita sa renunti la factura pe hartie?

In cazul in care esti obisnuit cu serviciile online, nu vei simti vreo diferenta intre factura pe hartie si cea electronica. Furnizorul te anunta pe email de fiecare cand se emite o noua factura, iar apoi poti face plata direct pe internet (fie pe site-ul UPC, fie prin internet banking).

Pe de alta parte, factura pe hartie are avantajul ca este mai usor de citit, aspect apreciat in special de persoanele in varsta. Un alt avantaj este ca poti merge direct cu factura la ghiseele bancilor pentru a o plati.

In general, persoanele care nu utilizeaza frecvent internetul s-ar putea sa aiba dificultati in a se obisnui cu noul format.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult