A inceput programul Prima Casa 2019

Programul Prima Casa s-a reluat in 2019, guvernul alocand un volum de garantii egal cu cel in anul anterior. Clientii interesati pot alege credite din ofertele a 15 banci participante.

Cea mai ieftina varianta de credit pentru locuinta este din nou disponibila. Programul Prima Casa s-a reluat in 2019, dupa ce Ministerul Finantelor Publice si-a dat acordul de distribuire a fondurilor.

Bugetul alocat in acest an pentru garantii de stat este de 2 miliarde lei, egal cu cel din 2018.

Creditele se acorda in conditiile unui avans minim de 5%, iar rata dobanzii este de maxim 2 puncte procentuale peste Robor la 3 luni.

Fondul de garantare (FNGCIMM) informeaza ca din 2019, procesele operationale vor fi mai eficiente, deoarece s-au automatizat fluxurile interne de lucru, ca urmare a unor proiecte demarate in cursul anului anterior.

Pana la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare pentru achizitionarea sau constructia de locuinte pe intreg teritoriul Romaniei. Suntem pregatiti de lansarea etapei corespunzatoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operationale imbunatatite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situeaza in tendintele actuale din sectorul financiar”, afirma directorul general al fondului, Gheorghe Lapadat.

Programul Prima Casa 2019 va fi derulat prin intermediul a 15 banci finantatoare: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Expertul Banilor te ajuta sa compari ofertele in sectiunea Credite Prima Casa, iar ghidul programului iti explica cum poti accesa un credit cu garantie de stat pentru cumpararea primei locuinte.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult