Politica de confidentialitate

Aceasta sectiune prezinta informatiile pe care le colectam despre tine si masurile pe care le luam pentru a ne asigura ca informatiile sunt stocate in siguranta si confidential. Politica de confidentialitate completeaza Termenii si conditiile de utilizare.

Citeste cu atentie Politica de confidentialitate. Daca utilizezi website-ul nostru, consideram ca ai citit si ai acceptat Politica de confidentialitate. Daca nu esti de acord cu termenii de mai jos, nu ar trebui sa utilizezi ExpertulBanilor.ro.

Ultima actualizare: 20 iunie 2018.

Daca ai intrebari legate de modul in care folosim datele tale personale sau intrebari legate de protectia datelor personale, contacteaza-ne la adresa info@expertulbanilor.ro.

1.    Drepturile tale

Conform Legii nr. 677/2001, ai drept de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a te opune prelucarii datelor cu caracter personal, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Datele tale sunt administrate in conditii de siguranta si sunt utilizate numai in scopurile pentru care au fost colectate, prezentate mai jos.

Accesul la datele personale se realizeaza prin contul de utilizator, unde poti modifica sau sterge datele personale, cu exceptia datelor de inregistrare (adresa de email cu care te-ai inregistrat si numele de utilizator).

Pentru a sterge date de inregistrare, trebuie sa ne trimiti un email pe adresa info@expertulbanilor.ro.

Daca nu esti de acord cu stocarea datelor personale pe ExpertulBanilor.ro, nu trebuie sa utilizezi serviciile care necesita stocarea datelor tale personale.

2.    Servicii pentru care stocam date personale

Colectam informatii personale in urmatoarele situatii:

a.    Postarea de comentarii in cadrul articolelor

Pentru a posta un comentariu este necesar sa completezi numele tau si adresa de email. Numele tau va fi afisat pe site, in timp ce adresa de email este confidentiala si ne permite sa iti trimitem mesaje cu raspunsurile postate de alti utilizatori la comentariile tale.

Aceste date sunt necesare pentru a atribui autorilor, comentariile postate pe website. Autorii raspund exclusiv pentru continutul comentariilor postate, ExpertulBanilor.ro neasumandu-si nicio raspundere. Comentariile postate pot fi sterse printr-o solicitare la adresa de email info@expertulbanilor.ro (mailul trebuie trimis de pe adresa cu care autorul comentariului s-a inregistat).

b.    Newsletter

Atunci cand te abonezi la Newsletter, stocam adresa de email pentru a-ti putea trimite mesaje cu ultimele articolele financiare postate pe ExpertulBanilor.ro. Te poti dezabona oricand de la Newsletter, caz in care vom sterge adresa ta de email.

c.    Plan financiar personal

Pentru a accesa aplicatia Plan financiar personal este nevoie sa te inregistrezi, cu un username si o parola. Salvam adresa de email pentru a-ti trimite ulterior parola de acces la datele din cont si pentru a-ti transmite mesaje legate de utilizarea aplicatiei.

Pentru a-ti proteja contul, este recomandat sa modifici parola primita prin email. O parola puternica este o combinatie de litere mici, majuscule si cifre. Nu alege o parola utilizata la servicii de internet banking sau alte conturi ce permit acces la informatii sensibile. Parola este criptata de catre noi pentru a minimiza riscul interceptarii acesteia.

Informatiile introduse de tine in cadrul Planului financiar sunt confidentiale si nu sunt dezvaluite catre terte parti. Datele pot fi sterse permanent in orice moment de catre tine, din contul de utilizator (pagina de Optiuni).

d. Recenzii

Atunci cand postezi o recenzie la un produs financiar, trebuie sa completezi numele, prenumele, adresa email, judetul si localitatea. Aceste informatii (mai putin adresa email) sunt postate pe website, atunci cand recenzia este activata.

Adresa de email este utilizata pentru a-ti trimite confirmarea ca recenzia a fost activata. Datele personale sunt salvate pentru a ne asigura ca informatiile se refera la o situatie si persoana reala, precum si ca mijloc de protectie legala, in care sunt care opiniile postate nu respecta termenii si conditiile de utilizare a website-ului.

Datele personale pot fi transmise catre institutia financiara care face obiectul recenziei, cu scopul de a solutiona problema semnalata.

Toate informatiile colectate se bazeaza pe consimtamantul prealabil al utilizatorului.

3.    Limitarea obligatiilor

Pastrarea informatiilor tale in siguranta este importanta pentru noi. In acest scop, utilizam masuri de precautie rezonabile pentru a proteja datele tale personale. Cu toate acestea, nu putem garanta securitatea informatiilor stocate.

Prin utilizarea website-ului esti de acord cu riscurile inerente ale furnizarii de informatii. Website-ul ExpertulBanilor.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru nicio pierdere de confidentialitate sau de date, care ar putea interveni.

Pentru a diminua riscul interceptarii datelor, iti recomandam sa accesezi website-ul expertulbanilor.ro doar de pe computere ce utilizeaza programe antivirus si sa nu instalezi programe software ce provin din surse necunoscute sau dubioase.