Ghid Darea in Plata

Foto: jesadaphorn/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: jesadaphorn/ FreeDigitalPhotos.net

Darea in plata ofera persoanelor supraindatorate posibilitatea de a scapa de datorii prin predarea locuintei la banca. Acest ghid iti explica cum se deruleaza aceasta procedura.

In cazul in care nu mai poti rambursa un credit, bancile pun in practica proceduri de recuperare a datoriei.

Banca vinde mai intai locuinta cu care s-a garantat creditul. Daca suma incasata din vanzarea locuintei nu acopera datoria, procedura de executare silita continua prin impunerea de popriri din salariu sau prin valorificarea altor bunuri detinute de datornic, pana cand se acopera integral suma datorata.

De acum inainte, aceste popriri din salariu si executarea silita a celorlalte bunuri pot fi evitate de catre consumatori, prin procedura de darea in plata. Dupa ce predai bancii locuinta, datoria se stinge integral.

Mai mult, daca banca ti-a vandut deja locuinta prin executare silita, dar in continuare iti impune poprire pe salariu, poti apela la darea in plata ca sa stopezi aceste retineri salariale.

Darea se plata poate fi solicitata inclusiv de persoanele care nu au restante, daca nu mai vor continua sa ramburseze creditul, deoarece il considera impovarator.

Dupa ce vei parcurge acest ghid vei afla:

  •  in ce conditii se aplica darea in plata
  • care este procedura
  • ce avantaje ofera datornicilor.

 

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult