Calculator Economisire - Creditare

Ce suma vei acumula printr-un contract de economisire-creditare?

Calculatorul te ajuta sa estimezi suma pe care o poti acumula daca faci depuneri printr-un contract de economisire-creditare. Pentru mai multe detalii despre modul de functionare al acestui produs citeste Ghidul de economisire-creditare.


lei
%
lei
% din suma contractata

Ce este suma contractata?

Suma contractata este suma pe care vrei sa o acumulezi pe parcursul contractului de economisire-creditare. Aceasta suma va cuprinde atat sumele depuse, cat si primele de stat si dobanda platita de banca.

Atentie: Comisionul platit la semnarea contractului este stabilit in functie de suma contractata. Pentru a nu plati comisioane inutil de mari, alege o suma contractata cat mai apropiata de posibilitatile tale de economisire. Mai multe informatii despre suma contractata.

Cum se incaseaza prima de stat?

Conform legii, prima de stat trebuie achitata in luna martie a fiecarui an, pentru depunerile efectuate in anul calendaristic anterior. De exemplu, pentru economiile din anul 2014, prima ar trebui incasata in luna martie 2015. Vezi cum se calculeaza prima de stat.

Din cauza acestui decalaj, vor exista prime neincasate la sfarsitul perioadei de economisire. Dupa primii 5 ani de economisire, poti retrage oricand soldul economisit, fara sa pierzi dreptul la primele neincasate pana la acea data.