Cauta cele mai bune fonduri de pensii private

Te ajutam sa compari rapid ofertele de pensii private si asigurari RCA, pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie.

Cum aleg produsul potrivit?

Cum Aleg un Fond de Pensie?

Alegerea unui fond de pensie privata trebuie sa tina cont, in primul rand, de costuri. Fondurile cu costuri ridicate performeaza, in general, mai slab decat cele cu costuri reduse. Performantele anterioare sunt de asemenea importante, insa nu reprezinta o garantie ca si in viitor vor fi la fel de bune. Expertul Banilor a dezvoltat un sistem de rating, care imbina costurile si randamentele intr-un singur indicator, pentru a te ajuta sa compari mai usor fondurile de pensii.

Avantajele Fiscale ale Pensiilor Facultative

Pensiile facultative sunt prezentate frecvent ca avand avantajele fiscale importante. Realitatea este din pacate cu totul alta. Nu numai ca aceste produse nu beneficiaza de niciun avantaj fiscal, ci dimpotriva, sistemul de impozitare face ca pensiile facultative sa sufere de importante dezvantaje, veniturile fiind dublu impozitate.

Ghid Pensii Private

Sistemul de pensii private este format din doua componente: Pilonul II de pensii private obligatorii si Pilonul III de pensii facultative. Prin aderarea la un fond, participantul economiseste bani, pe care ii va putea folosi doar in momentul pensionarii, cand va putea cumpara o pensie privata. Valoarea pensiei va depinde de suma acumulata.

Ghid RCA Ieftin

Asigurarile RCA ofera in general acelasi nivel de acoperire a riscurilor, astfel ca diferentierea ofertele se face in cele din urma, in functie de de pret. In afara de comparatia ofertelor, soferii pot economisi bani cu asigurarea RCA atunci cand circula prudent. Sistemul bonus-malus recompenseaza soferii care nu produc daune si ii penalizeaza pe cei care provoaca accidente.