Declaratia unica se poate depune online

Persoanele fizice pot depune online declaratia unica accesand o aplicatie dedicata, dezvoltata de Fisc. In acest mod, beneficiezi si de o reducere cu 5% a taxelor datorate.

Ministerul Finantelor Publice si ANAF au dezvoltat o aplicatie dedicata pentru depunerea declaratiei unice, care poate fi accesata la adresa https://declunica.anaf.ro/.

Aplicatia poate fi utilizata de persoanele care au conturi pe Spatiul Privat Virtual. Dupa ce se logheaza cu datele de acces, utilizatorul trebuie sa completeze un formular pdf cu datele personale si veniturile realizate, iar apoi trebuie sa valideze documentul

Pasii de urmat pentru validarea formularului sunt:
– Salveaza documentul pe propriul computer
– Completeaza datele personale si veniturile. In functie de sectiunile bifate, documentul te ghideaza sa completezi campurile necesare.
– Valideaza formularul, apasand butonul de pe prima pagina.

Ulterior, documentul validat se va incarca in aplicatia online.

Se recomanda utilizarea din timp a aplicatiei dedicate completarii si depunerii online a Declaratiei Unice, pentru a se evita ingreunarea procedurii de depunere de catre un numar mare de utilizatori inregistrati in sistem”, se arata in comunicatul ANAF.

Contribuabilii care depun electronic declaratia beneficiaza de bonificatia de 5% din impozitul pe venit platit integral pana la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificatie de 5% se acorda si pentru contributiile sociale datorate.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult