Tarom ne forteaza sa suportam costuri cu conversia valutara

Foto: scottchan/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: scottchan/ FreeDigitalPhotos.net

Compania nationala de transport aerian Tarom ne vinde bilete de avion in euro atunci cand facem rezervarea online, fortandu-ne sa suportam costuri cu conversia valutara.

Acum ca se apropie perioada vacantei de vara, incepem sa cautam bilete de avion. In cazul in care vreti sa apelati la compania nationala, este bine de stiut ca rezervarile online se fac in euro si nu in lei.

“Pentru cartile de credit emise in alte valute decat euro, posesorul cartii de credit va suporta diferenta ce rezulta din cursul de schimb ca si comisioanele aferente schimbului valutar”, se precizeaza pe site-ul Tarom.

Din acest motiv, atunci cand ne folosim cardul de salariu pentru a cumpara un bilet de pe site-ul Tarom sunt obligati sa suportam costuri cu conversia valutara.

Compania este sustinuta din banii contribuabililor

Daca ar fi fost o companie privata, acest lucru poate ca nu ar fi atat de deranjant. Dar Tarom este o companie detinuta de statul roman, care an de an inregistreaza pierderi. Conform datelor publicate de Ministerul de Finante, in perioada 2009-2013, compania a fost pe piedere.

Aceste pierderi sunt acoperite de la bugetul de stat, prin urmare, din banii contribuabililor.

Desi romanii platesc an de an pentru ca aceasta companie sa isi continue activitatea, Tarom nu ne ofera posibilitatea sa cumparam bilete online in lei.

Astfel de situatii nu se intampla in tarile invecinate. Polonezii de la LOT au preturile afisate in zloti, Czech Airlines vinde bilete in coroane cehesti, Bulgaria Air iti ofera posibilitatea sa cumperi online cu leva bulgareasca, iar exemplele ar putea continua.

Ar fi util daca Tarom ar adauga si tarife in lei. Daca tot subventionam aceasta companie, ar fi de bun simt ca Tarom sa ofere romanilor posibilitatea sa cumpere online bilete, fara sa mai suporte costuri cu conversia valutara.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult