Nu va bazati doar pe card in concediu!

SONY DSCCardul bancar nu este o solutie pe care sa te poti baza atunci cand vrei sa iti petreci concediul in strainatate. ExpertulBanilor.ro iti recomanda sa ai intotdeauna numerar la dispozitie.

Institutiile financiare incearca deseori sa incurajeze consumatorii sa uite de numerar atunci cand pleaca in vacanta si sa utilizeze cat mai des cardul bancar. Desi aceasta solutie pare comoda, in realitate, se pot intalni situatii cand pur si simplu, nu poti utiliza cardul bancar.

Comerciantii din strainatate ezita uneori sa accepte plata cu cardul, desi au instalate POS-uri. Ei pot invoca diverse motive, cum ar fi absenta unei conexiuni pentru procesarea tranzactiei sau ca nu accepta cardul pentru anumite tranzactii de valori mici.

Desi din punct de vedere legal ai avea dreptul sa platesti cu cardul oriunde este instalat un POS (cel putin in spatiul UE), atunci cand te afli in strainatate este mai greu sa-ti argumentezi punctul de vedere, deoarece comerciantul se poate usor preface ca nu intelege ceea ce-i spui.

Este putin probabil sa te confrunti cu astfel de situatii in tarile nordice ale Europei, insa atunci cand calatoresti in sudul Europei (Grecia) risti sa nu poti folosi banii de pe card pentru anumite cumparaturi, chiar si in benzinarii.

Din acest motiv, este important sa ai la dispozitie suficient numerar pentru a nu fi nevoit sa scoti bani de la bancomat in strainatate. In acest caz, bancile aplica comisioane foarte mari, iar aceste tranzactii trebuie evitate pe cat posibil.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult