Guvernul majoreaza salariile si pensiile

Guvernul a aprobat majorari salariale in sectorul public si cresterea salariului minim pe economie. Suplimentar, pensiile de stat urmeaza sa beneficieze de o noua majorare in acest an, iar studentii primesc primesc gratuitati la transportul cu trenul.

guvernul-grindeanuGuvernul Grindeanu a aprobat un pachet de masuri, ce are ca scop cresterea veniturilor atat in sectorul public, cat si in sectorul privat.

Salariul minim brut pe economie urmeaza sa ajunga la 1.450 lei pe luna, de la 1 februarie 2017. Nivelul actual este de 1.250 lei, astfel ca va avea loc o majorare cu 16% a veniturilor pentru salariatii platiti cu salariul minim pe economie.

Obiectivul urmarit de guvern este cresterea nivelului de trai si reducerea decalajelor sociale.

In sectorul public, salariile brute, indemnizatiile si sporurile urmeaza sa fie majorata cu 20%, tot incepand de la 1 februarie 2017.

Beneficiaza de aceasta crestere personalul din institutiile si autoritatilor publice. Exceptie face personalul care ocupa functii de demnitate publica in autoritatile publice locale, cum sunt primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, consilierii locali si judeteni.

Pensii cresc inca o data in iulie

Pensiile de stat vor beneficia de o noua runda de majorari, incepand cu 1 iulie 2017, cand punctul de pensie va ajunge la 1.000 lei (+9%).

De la 1 ianuarie 2017, pensiile de stat au fost deja majorate cu 5,25% de catre guvernul Ciolos. Cumulat, cele doua majorari, duc la o crestere cu 15% a punctului de pensie in acest an.

Si studentii sunt vizati de pachetul de masuri sociale adoptat de noul guvern. Toti studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa beneficiaza de transport intern gratuit, la toate categoriile de trenuri, clasa II-a.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult