Finantele vor sa permita plata taxelor si impozitelor cu cardul bancar

plata card imgMinisterul Finantelor Publice doreste ca Trezoreria Statului sa devina acceptator de plata cu cardul, astfel incat sa permita persoanelor fizice achitatea impozitelor si taxelor cu ajutorul cardului.

In prezent, contribuabilii pot achita impozitele si taxelor catre stat prin 3 modalitati: in numerar la casierie, prin ordin de plata si prin mandat postal.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa introduca si modalitatea de plata prin card bancar, emis in sistemul Visa, MasterCard sau altele.

In acest sens, MFP a publicat un proiect de ordonanta de urgenta, care va permite Trezoreriei Statului sa ofere servicii de acceptare de plati cu cardul bancar pentru toate institutiile publice. Costurile acestui sistem de plata vor fi suportate din bugetul de stat.

Pentru platile cu cardul efectuate pentru plata taxelor si impozitelor, comisioanele interbancare vor fi limitate la maxim 0,3% pe tranzactie. Aceste comisioane nu se suporta de catre platitor, ci de catre bugetul de stat.

MFP considera ca plata cu cardul va duce la limitarea platilor in numerar si ca va contribui la combaterea evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare. In plus, ofera contribuabililor o solutie moderna de plata, fara costuri suplimentare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult