Cum pot schimba locuinta?

Daca ai cumparat o locuinta prin programul Prima Casa si vrei sa o schimbi, acest lucru este posibil printr-un nou credit Noua Casa.

Schimbarea locuintei este posibila doar daca vinzi locuinta cumparata initial. Nu poti pastra locuinta si sa soliciti un al doilea credit garantat de stat, prin programul Noua Casa.

In urma vanzarii, banii vor fi utilizati pentru a rambursa integral imprumutul. Daca suma incasata nu acopera datoria fata de banca, trebuie sa acoperi diferenta din surse proprii.

Ulterior, poti solicita un credit Noua Casa pentru a cumpara o alta locuinta. Noul imobil trebuie sa aiba o suprafata mai mare decat cel cumparat initial prin program sau sa aiba o valoarea mai mare de achizitie (conform raportului de evaluare).

Schimbarea locuintei prin aceasta procedura se poate efectua chiar si inainte de expirarea interdictiei de 5 ani pentru vanzarea locuintei initiale. Legea prevede o exceptie speciala, ce poate fi obtinuta cu aprobarea bancii.

Credit nou obtinut va avea aceleasi restrictii, care orice alt credit acordat prin acest program. Procedura de schimb este valabila atat pentru cumpararea cat si pentru constructia unei locuinte.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult