Cum pot schimba locuinta?

Daca ai cumparat o locuinta prin programul Prima Casa si vrei sa o schimbi, acest lucru este posibil printr-un nou credit Prima Casa.

Schimbarea locuintei este posibila doar daca vinzi locuinta cumparata initial. Nu poti pastra locuinta si sa soliciti un al doilea credit Prima Casa.

In urma vanzarii, banii vor fi utilizati pentru a rambursa integral imprumutul. Daca suma incasata nu acopera datoria fata de banca, trebuie sa acoperi diferenta din surse proprii.

Ulterior, poti solicita un nou credit Prima Casa pentru a cumpara o alta locuinta. Noul imobil trebuie sa aiba o suprafata mai mare decat cel cumparat initial prin program sau sa aiba o valoarea mai mare de achizitie (conform raportului de evaluare).

Schimbarea locuintei prin aceasta procedura se poate efectua chiar si inainte de expirarea interdictiei de 5 ani pentru vanzarea locuintei initiale. Legea prevede o exceptie speciala, ce poate fi obtinuta cu aprobarea bancii.

Noul credit Prima Casa va avea aceleasi restrictii, care orice alt credit acordat prin acest program. Procedura de schimb este valabila atat pentru cumpararea cat si pentru constructia unei locuinte.