Cum obtin un credit?

Pentru a obtine un credit Noua Casa, solicitantii trebuie sa se adreseze uneia din bancile participante in program.

Aceasta vizita se poate face atat inainte de a incepe sa cauti o locuinta, cat si atunci cand ai gasit deja locuinta. O atentie deosebita trebuie acordata termenului de plata din antecontractul de vanzare-cumparare. Procedura de acordare poate dura cateva saptamani la banca, astfel ca e bine sa stabilesti cu vanzatorul un termen de minim 60 zile pentru efectuarea platii.

La prima vizita la banca, ofiterul de credit face o evaluare a clientului, pentru a verifica daca acesta se incadreaza in conditiile de eligibilitate. Raspunsul oferit nu este insa unul definitiv, acesta fiind prezentat doar dupa analizarea dosarului de credit.

Pasii urmatori constau in aducerea documentelor solicitate de banca, cum ar fi:

  • copie dupa contract de munca si adeverinta de venit
  • antecontract de vanzare-cumparare imobil
  • extras de carte funciara pentru imobil
  • declaratie pe proprie raspundere la notar, cu privire la faptul ca nu mai deti nicio locuinta sau locuinta detinuta are o suprafata utila de cel mult 50 mp.

 

Dupa depunerea tuturor documentelor, trebuie sa astepti chiar si cateva saptamani, pentru a afla decizia bancii. Daca aceasta intarzie mai mult de 2 saptamani, e bine sa revii la banca si sa ceri explicatii.

In cazul in care raspunsul bancii este favorabil, dosarul va fi trimis la Fondul de garantare. Aici analiza nu dureaza mai mult de cateva zile (indiferent de ce spune ofiterul de la banca!), dupa care vei primi creditul.

ExpertulBanilor.ro iti ofera posibilitatea de a estima suma maxima pe care ai putea sa o imprumuti, in functie de venit si valoarea locuintei, prin calculatorul Credit maxim.

CITESTE MAI DEPARTE

Care sunt costurile?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult