In ce conditii poti vinde locuinta?

Locuinta achizitionata prin program nu poate fi vanduta in primii 5 ani de la achizitie. Exista insa anumite exceptii. Expertul Banilor iti prezinta optiunile.

Creditul este insotit de o conditie speciala, prin care se interzice vanzarea locuintei in primii 5 ani. Aceasta interdictie se inscrie in cartea funciara.

Dupa ce trec 5 ani, locuinta poate fi vanduta oricand, singura conditie fiind ca datoria fata de banca sa fie integral acoperita. Prin urmare, sumele incasate din vanzarea locuintei vor fi utilizate cu predilectie pentru acoperirea creditului.

Banii ramasi vor reveni clientului. Pe de alta parte, daca suma incasata nu acopera creditul ramas, atunci clientul trebuie sa acopere diferenta din surse proprii. In caz contrar, locuinta nu poate fi vanduta.

Locuinta vanduta poate fi achizitionata inclusiv printr-un credit Noua Casa, de catre noul cumparator, daca el indeplineste conditiile programului.

Exista si posibilitatea ca locuinta sa fie vanduta inainte de expirarea perioadei de 5 ani. Conditia este ca in prealabi, creditul sa fie rambursat integral, din surse proprii de catre client. Daca imprumutul s-a achitat, atunci cleintul poate primi acceptul bancii pentru radierea ipotecii, iar locuinta va fi libera de sarcini, putand fi vanduta oricand.

O alta posibilitata este schimbarea locuintei printr-un nou credit Noua Casa. Si in acest caz, locuinta va putea fi vanduta inainte de expirarea perioadei, cu conditia cumpararii unui nou imobil.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult