Ce locuinta pot cumpara?

Programul Prima Casa permite atat cumpararea unei locuinte vechi, a uneia nou construite si chiar constructia unei locuinte, cu ajutorul creditului.

O alta facilitate a programul este ca permite asocierea mai multor persoane pentru a construi un imobil, cu mai multe locuinte.

Prin acest program se poate cumpara orice locuinta, indiferent de pretul de achizitie sau de suprafata acesteia. Singura limitare se refera la valoarea creditului, care difera in functie de tipul locuintei ce urmeaza a se achizitiona:

  • in cazul locuintelor vechi, valoarea maxima a creditului este de 57.000 euro;
  • pentru locuintele noi (cu o vechime mai mica de 5 ani la momentul solicitarii creditului) si cele consolidate seismic, creditul maxim este de 66.500 euro;
  • pentru locuintele nefinalizate (aflate in diverse faze de executie) si pentru cele ce urmeaza sa se construiasca, valoarea maxima a creditului este de 66.500 euro;
  • pentru locuintele care urmeaza sa se construiasca prin asocierea mai multor persoane fizice, valoarea maxima a creditului este 71.250 euro pentru fiecare persoana asociata;

Sunt considerate locuinte noi cele la care receptia de terminare a lucrarilor s-a efectuat in urma cu mai putin de 5 ani. Iar locuintele consolidate seismic sunt cele care au suferit lucrari de interventie in ultimii 5 ani. Restul locuintelor sunt considerate locuinte vechi.

Majoritatea clientilor care au obtinut credite Prima Casa au decis sa achizitioneze locuinte deja existente (vechi sau nou construite).

CITESTE MAI DEPARTE

Care este avansul minim?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult