Cardul de salariu ING va permite retrageri gratuite de la orice ATM

ING va permite clientilor cu carduri de salarii sa efectueze retrageri gratuite de numerar de la orice bancomat din lume. La tranzactiile din strainatate, poate sa apara un cost important cu conversia valutara.

ing-bank2

Pachete de cont curent pentru incasarea salariului ofera clientilor avantaje semnificative din punct de vedere al costurilor.

In general, aceste pachete au costuri zero de administrare, clientii beneficiind de un cont curent, un card de debit si acces la internet banking.

O alta tendinta este ca aceste pachete sa ofere retrageri gratuite de numerar. De regula, aceasta facilitate este disponibila daca retragi bani din reteaua de ATM a bancii. Oferte de acest tip sunt disponibile la majoritatea bancilor.

Fara comision de retragere de la orice bancomat din lume

ING a anuntat recent ca va permite retrageri gratuite de numerar nu numai de la bancomatele sale, ci de la orice bancomat din tara sau strainatate. Singura conditie pentru a beneficia de pachetul de cont curent ING este sa incasezi minim 700 lei in fiecare luna, in cont la banca.

Aceasta faciltate va deveni disponbila din 5 iulie 2017, astfel ca in sezonul concediilor, utilizatorii ING vor putea beneficia din plin de aceasta noua optiune atunci cand calatoresc in strainatate.

Conversia valutara aduce costuri importante

In cazul tranzactiilor in alte valute decat euro sau lei, clientii ING trebuie sa stie ca banca aplica un comision de de conversie valutara de 2%. Prin urmare, retragerea de numerar nu este gratuita in toate cazurile, deoarece apar alte costuri conexe.

Daca tara de destinatie nu utilizeaza moneda euro, trebuie luat in calcul si comisionul suplimentar impus de ING. In plus, la tranzactiile cu cardul in euro, banca foloseste un curs dezavantajos pentru client, acesta fiind cu 3,5% mai mare decat cursul BNR.

Cea mai utilizata optiune va fi insa posibilitatea de a retrage bani de la orice ATM din tara. Astfel nu trebuie sa mai cauti neaparat un bancomat ING. ATM-ul cel mai apropiat va putea fi utilizat fara niciun cost.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult