Raiffeisen Locuinte castiga disputa pe plata primelor de stat

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a obtinut o sentinta favorabila la Curtea de Apel Bucuresti, in procesul avut cu Curtea de Conturi pentru plata primelor de stat.
 
raiffeisen 3Curtea de Conturi a efectuat un control la bancile de economisire-creditare in 2015, in urma caruia a sanctionat bancile pentru incalcarea modului de plata a primelor de stat.

Asa cum Expertul Banilor a prezentat anterior, ambele banci de economisire-creditare din Romania au contestat in instanta decizia.

Dupa ce BCR Locuinte a obtinut o sentinta favorabila, acum si Raiffeisen Locuinte a primit castig de cauza.

Decizia Curtii de Conturi este anulata

“Raiffeisen Banca pentru Locuinte a luat la cunostinta cu satisfactie de sentinta emisa de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 5125/2/2016 prin care anuleaza Decizia nr. 18/ 10.12.2015 emisa de catre Curtea de Conturi si Incheierea nr. 3/ 29.06.2016 emisa de catre Comisia de solutionare a contestatiilor din cadrul Curtii de Conturi”, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

Curtea de Conturi hotarase ca bancile au incalcat legea atunci cand au platit prime de stat pentru contracte incheiate cu minori si pensionari, iar banii trebuiau justificati ca sunt cheltuiti in scop locativ si dupa 5 ani de economisire.

Acest control a dus la blocarea activitatii bancilor, care au decis sa suspende vanzarile de produse pana la clarificarea legislatiei.

In contextul sentintei date de Curtea de Apel, Raiffeisen Locuinte isi exprima dorinta sa participe la clarificarea cadrului de functionare a bancilor pentru locuinte.

In Parlament, exista o initiativa legislativa prin care se urmareste modificarea regulilor de functionare a bancilor pentru locuinte. Proiectul isi propune printre altele, sa diminueze primele de stat pentru cei care vor doar sa economiseasca.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult