Banca Transilvania majoreaza dobanzile la depozite

Banca Transilvania este una dintre primele banci care majoreaza dobanzile in lei oferite la depozite, in conditiile in care piata interbancara a intrat de cateva luni intr-un nou ciclu de crestere a dobanzilor.

banca transilvania 1Incepand din luna septembrie 2017, dobanzile de pe piata interbancara au iesit din zona minimelor istorice si au inregistrat o crestere cu 1 punct procentual. Ulterior, banca centrala a incurajat mai departe aceasta tendinta, oferind bancilor randamente superioare atunci cand apeleaza la facilitatea de depozit.

Noile conditii monetare au afectat insa intr-o mica masura castigurile deponentilor. Situatia este insa pe cale sa se schimbe deoarece o banca importanta – Banca Transilvania – tocmai a operat majorari substantiale la nivelul dobanzilor in lei.

Depozitele la termen beneficiaza acum de dobanzi mult imbunatatite, cea mai ampla crestere fiind consemnata pentru depozitul la termen pe 6 luni, unde rata dobanzii a avansat cu 0,5 puncte procentuale (de la 0,75% la 1,25%).

De asemenea, depozitul pe 1 luna  – una dintre scadentele cel mai puternic afectate in perioada de scadere a dobanzilor – a primit un bonus de 0,3 puncte procentuale, rata dobanzii urcand la 0,5%.

Cea mai inalta dobanda in lei platita de Banca Transilvania este de 2%, pentru depozitele cu scadenta de 3 ani. Cei care detin sume mai mari de 50.000 euro isi pot negocia dobanda, astfel ca pot obtine o rata mai mare decat cea standard.

Si conturile de economii oferite de banca au dobanzi in lei mai atractive, acestea fiind acum mai mari cu 0,25 puncte procentuale.

Oferta de economisire a bancii poate fi comparata in sectiunile Depozite la termen si Conturi de economii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult