Investitii pe pilot automat pentru clientii Raiffeisen

Raiffeisen Bank ofera clientilor doua solutii de investitii, prin care acestia pot face plasamente, in mod regulat, in fonduri mutuale. Produsele sunt recomandate celor care vor sa economiseasca minim 3 ani.

Foto: pannawat/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: pannawat/ FreeDigitalPhotos.net

Raiffeisen Bank faciliteaza accesul la fondurile de investitii si a conceput doua programe prin care clientii pot face plasamente in fonduri mutuale, in mod regulat.

Suma minima initiala este de 600 lei, iar ulterior, clientul trebuie sa depuna minim 200 lei pe luna. Banii sunt investiti in 3 fonduri de investitii, administrate de Raiffeisen Asset Management:

•    Ron Plus – este un fond cu risc scazut, care plaseaza banii in instrumente cu venit fix (titluri de stat, obligatiuni)
•    Confort –  un fond cu risc mediu, care face plasamente atat in instrumente cu venit fix, cat si in actiuni pe pieta locala si pe piete internationale (din UE si SUA). Fondul ofera o protectie de 95% a capitalului investiti pe termen de 2 ani;
•    Benefit – este un diversificat care investeste pe piata locala si pe pietele internationale; fondul are o strategie care urmareste obtinerea unei cresteri moderate si limitarea pierderii maxime la 10%.

In functie de solutia aleasa de clienti, sumele economisite vor fi directionate in cele 3 fonduri in proportii diferite:

–    in varianta SmartInvest Now: Raiffeisen Benefit 35%, Raiffeisen Confort 35% si Raiffeisen Ron Plus 30%
–    in varianta SmartInvest Time: Raiffeisen Benefit 45%, Raiffeisen Confort 45% si Raiffeisen Ron Plus 10%.

Nu exista comisioane de subscriere si rascumparare pentru niciunul dintre cele trei fonduri, daca sunt accesate prin intermediul solutiei SmartInvest. In cazul in care nu se poate respecta perioada recomandata de economisire si investire, banii sunt accesibili in orice moment, fara niciun fel de penalizari.

SmartInvest reprezinta raspunsul nostru pentru cei care doresc sa economiseasca, dar si sa investeasca, pentru cei care vor sa aiba flexibilitate totala cu privire la banii lor”, afirma directorul general al Raiffeisen Asset Management, Razvan Szilagyi.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult