Promotii de evitat: Retragerea de numerar de pe cardul de credit

Foto: stockimages/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: stockimages/ FreeDigitalPhotos.net

EFG Euroline incurajeaza clientii sa retraga banii de pe cardul de credit la bancomat, pentru a participa la o tombola. ExpertulBanilor.ro recomanda evitarea promotiilor de acest gen.

Nu toate promotiile aduc beneficii reale pentru clienti, iar unele dintre ele incurajeaza clientii sa adopte comportamente financiare de care ar trebui sa se fereasca.

Pe perioada verii, EFG Euroline deruleaza o campanie de promovare a cardului de credit Euroline. Clientii sunt incurajati sa retraga minim 100 lei de la orice bancomat Bancpost, in vederea participarii la o tombola cu premii.

In urma unei trageri la sorti, banca va acorda 10 premii in banii pentru clientii care retrag cash de la ATM. Astfel, finantatorul ademeneste populatia sa se indatoreze, cu promisiunea unui castig, ca la jocurile de noroc.

Mai mult, clientii sunt incurajati cu premii sa aleaga varianta cea mai costisitoare de utilizare a cardului de credit. Retragerea de numerar implica un comision de 2,5%, minim 9 lei, iar rata dobanzii este de 33,5%. In plus, clientul are de achitat un comision de 30 lei si o taxa lunara de 4,5 lei.

In cazul in care vrei sa cheltuiesti bani de pe cardul de credit, solutia recomanda este sa platesti direct cumparaturile cu cardul la comerciant. In acest fel, beneficiezi de perioada de gratie si eviti plata comisionului de retragere de numerar.

Chiar si asa, costurile raman ridicate, cardurile de credit fiind unele dintre cele mai scumpe imprumuturi. In afara de situatia cand vrei sa profiti de perioada de gratie, regula de baza este sa apelezi la aceste imprumuturi doar atunci cand ai neparat nevoie de bani si, in niciun caz, de dragul unei tombole.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult