A inceput programul Rabla 2018

Persoanele interesate de achizitia unei masini noi pot profita si in acest an de programul Rabla, pentru a beneficia de o prima de casare de 6.500 lei.

Programul Rabla 2018 a luat startul, astfel ca persoanele interesate de achizitia unui autoturism nou se pot prezenta la dealerii auto pentru a se inscrie in program.

“Anul acesta, Guvernul Romaniei, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat pentru Rabla Clasic suma de 133 milioane lei. Deci, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe soselele Romaniei”, a declarat ministrul mediului Gratiela Gavrilescu.

Microbuzul este acceptat la casare

Una dintre principalele noutati din acest an este ca, in premiera, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.

Valoarea primei de casare in programul Rabla Clasic ramane la 6.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de 8 ani. Subventia poate fi utilizata pentru achizitia unui autoturism nou, al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g de CO2/km.

La prima de casare se poate adauga un ecobonus de 1.000 lei in cazul achizitionarii unui autoturism nou, echipat cu un sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km in regim de functionare mixt si/sau un ecobonus de 1.700 lei la achizitionarea unui autoturism cu sistem de propulsie hibrid.

Daca se indeplinesc ambele conditii, ecobonusurile pot fi cumulate cu prima de casare standard.

Din acest an a fost eliminata data de 31 decembrie ca termen limita de valabilitate a notei de inscriere, astfel ca documentul va fi valabil 120 de zile de la data emiterii.

Subventia pentru masini electrice ramane la 10.000 euro

Guvernul continua si programul Rabla Plus, care urmeaza sa inceapa cu o saptamana mai tarziu. In acest caz, cumparatorul nu este obligat sa caseze o masina veche, dar poate beneficia si de prima de casare, daca alege aceasta optiune.

La achizitia unui autoturism pur electric, statul acorda o subventie de 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din pretul de vanzare.

Pentru autovehiculele cu sistem electric hibrid, subventia este de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, iar masina trebuie sa genereze emisii mai mici de 50 g de CO2/km.

Ministerul mediului estimeaza ca in acest an, se vor putea cumpara 2.000 de masini electrice.

In cadrul programului Rabla Plus, un solicitant poate achizitiona un singur vehicul, iar masinile cumparate de persoane juridice nu pot fi instrainate timp de 1 an.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult