Desbagubiri mai simple in caz de cutremur

Asiguratii vor putea incasa despagubiri pentru daunele produse in caz de cutremur, fara sa mai fie nevoiti sa aduca un document oficial prin care sa se ateste magnitudinea seismului.

Foto: Stuart Miles/ FreeDigitalPhotos.net

PAID Romania a simplificat modul de acordare a despagubirilor in caz de cutremur. Procedura curenta era ca asiguratul sa obtina in scris, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, o adresa in care sa fie mentionata intensitatea macroseismica resimtita in localitatea in care era amplasat imobilul asigurat.

De acum inainte, asiguratii nu mai au nevoie sa depuna acest document in caz de dauna, fiind scutiti de un drum in plus.

Compania de asigurare a incheiat un protocol cu acest institut, in baza caruia PAID Romania va primi o informare lunara privind activitatea seismica pe teritoriul tarii, precum si o informare de fiecare data cand se inregistreaza un eveniment seismic care depaseste magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter.

Aceste informatii va fi furnizate pe baza datelor preluate din punctele de colectare a informatiilor ce apartin institutului.

Urmarim in permanenta sa venim in sprijinul asiguratilor, iar simplificarea procedurilor pe care acestia trebuie sa le indeplinesca pentru realizarea dosarului de dauna reprezinta doar unul din pasii pe care ii facem in aceasta directie”, afirma directorul general al PAID Romania, Nicoleta Radu.

Informatiile transmise de institutul pentru fizica pamantului constitutie baza pentru confirmarea evenimentului in cazul dosarelor de dauna, deschise pentru reparatia unei locuinte afectate de un seism.

PAID Romania este singura societate care emite asigurari obligatorii de locuinta, ce acopera daunele produse de cutremur, in limita a 20.000 euro.

Daca valoarea casei este mai mare, atunci este recomandata si achizitia unei asigurari facultative de locuinta, pentru a fi complet protejat in caz de cutremur. Fara o astfel de asigurare, risti sa nu-ti poti repara integral locuinta.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult