Cumperi online asigurare RCA? Verifica mai multe site-uri!

Foto: jannoon028/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: jannoon028/ FreeDigitalPhotos.net

ASF avertizeaza consumatorii ca risca sa plateasca tarife gresite atunci cand cumpara RCA online, deoarece unele website-uri prezinta anomalii.

Autoritatea de supraveghere in domeniul asigurarilor (ASF) a realizat un exercitiu de mistery-shopping, pentru a verifica intermediarii care vand online polite RCA.

Preturi difera in functie de website

In urma acestui test, ASF a constatat ca sunt generate preturi diferite pentru polita RCA oferita de aceeasi societate de asigurare, in functie de website-ul accesat.

Trebuie mentionat ca legislatia actuala impune asiguratorilor sa practice acelasi tarif la o anumita data, pentru acelasi asigurat si acelasi vehicul. Prin urmare, costul politei RCA trebuie sa fie acelasi, indiferent de unde este cumparata asigurarea de catre consumator.

ASF recomanda consumatorilor sa verifice pretul politelor pe mai multe site-uri, inainte de a cumpara polita, pentru a evita aceste probleme.

Bonus-malus nu se aplica

In plus, s-au gasit anomalii in ceea ce priveste incadrarea in clasa de asigurari bonus-malus, oferta de pret netinand cont de acest criteriu.

Aplicarea sistemului-bonus malus este obligatorie la vanzarea asigurarilor RCA.
 
Sistemul de bonus-malus permite soferilor sa beneficieze de reduceri de la pana 50% din tariful de baza, daca nu produc accidente. Astfel, daca nu se tine cont de acest criteriu, consumatorul ajunge sa suporte costuri mai mari.

In acest sens, ASF recomanda consumatorilor sa verifice clasa de bonus-malus in care se incadreaza si sa o compare cu cea inscrisa pe polita ce urmeaza sa fie cumparata.

Pretul final platit de consumator va fi cel din oferta acceptata, semnaleaza ASF.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult