Carpatica Asig: Incep platile pentru dosarele de dauna

Fondul de Garantare poate incepe platile pentru dosarele de daune deschise la Carpatica Asig. Persoanele care au de incasat despagubiri trebuie sa depuna o cerere de plata.

Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net

Fondul de Garantare a anuntat ca s-au intrunit conditiile legale pentru a demara plata compensatiilor catre pagubitii societatii Carpatica Asig.

Hotararea privind deschiderea procedurii de faliment a ramas definitiva, prin neapelare. Sentina a fost emisa de Tribunalul Sibiu si publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa, in data de 9 martie 2017.

Cum poti incasa indemnizatia?

In cazul in care ai de incasat bani de la Carpatica Asig in baza unei asigurari, trebuie sa depui o cerere la Fondul de Garantare al Asiguratilor.

Cererea trebuie depusa in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 8 iunie 2017 sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

Totodata, termenul limita pana la care se poate deschide un dosar la fond este 18 mai 2017. Valoarea maxima a compensatiei este de 450.000 lei per pagubit.

Pana pe 23 martie 2017, fondul a primit peste 16.000 de cereri de plata – inclusiv pentru dosarele de dauna nou deschise – si peste 11.000 cereri deschidere dosare dauna. In plus, fondul a preluat 27.240 dosare de dauna de la Carpatica Asig.

Pagubitii asteapta banii de peste 7 luni

Plata despagubirilor pentru dosarele de dauna deschise la Carpatica Asig a fost sistata de la sfarsitul lunii iulie 2016, cand ASF a retras autorizatia de functionare a societatii si a cerut falimentul acesteia. Astfel, multi pagubiti isi asteapta banii de peste 7 luni.

ASF a cerut falimentul dupa ce mai intai a incercat fara succes sa redreseze situatia financiara a companiei, prin procedura de rezolutie.

Cum indicatorii financiari nu au inregistrat nicio imbunatatire, singura solutie a ramas eliminarea acesteia de pe piata.

Autoritatea de supraveghere a curatat in ultimii ani piata asigurarilor de societatile insolvabile, cerand falimentul in 4 randuri pana acum, pentru Astra, Forte Asigurari, Carpatica Asig si LIG Insurance.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult