BCR si BRD scad simultan dobanzile la depozite

bcr-brdCele mai mari banci din Romania – BCR si BRD – au scazut in aceeasi zi dobanzile la depozitele in lei si cu aceeasi valoare. Deciziile acestora ar putea fi urmate si de restul bancilor.

Evolutia dobanzilor la depozite este influentata intr-o mare masura de tendintele care au loc pe piata interbancara. Iar, aici trendul a fost unul clar descendent.

Ratele Robor au continuat sa atinga praguri tot mai mici, desi intr-un ritm mai lent decat in 2014. Pentru scadenta de 3 luni, indicele Robor s-a redus de la 1,5% la inceputul lui februarie 2015 la mai putin de 1,3% in prezent.

Pe 20 martie 2015, cele mai mari banci  – BCR si BRD – au decis sa reduca in acelasi timp dobanzile la depozite.

La BCR, dobanzile in lei s-au redus cu 0,3%, cu exceptia scadentei de 1 luna, unde dobanzile au ramas neschimbate. Acest lucru nu inseamna ca depozitul pe 1 luna este foarte atractiv.

Dimpotriva, asa cum Expertul Banilor a avertizat deja, dobanzile pentru aceasta scadenta au suferit ample ajustari in perioada anterioara, astfel ca nu se mai impuneau noi scaderi. Rata dobanzii este cuprinsa intre 0,55% si 0,65%.

Pentru oferta de depozite cu scadenta de pana la 1 an, cea mai buna dobanda oferita de BCR este de 2%, insa doar pentru depozite mai mari de 100.000 lei.

Coincidenta sau nu, BRD a redus dobanzile in aceeasi zi si tot cu 0,3%. Nivelul de dobanzi practicat de BRD este insa net superior. Pentru scadenta de 1 luna, rata dobanzii este dubla: intre 1,4% si 1,6%.

Iar la depozitul pe 12 luni, BRD ajunge sa ofere o dobanda 3%, cu 1% mai mult decat la BCR.

Atunci cand cauti un depozit bancar, nu uita sa verifici si comisioanele de administrare, asociate conturilor curente. Expertul Banilor te ajuta sa compari usor ofertele si iti arata castigul obtinut la fiecare banca, dupa plata impozitului pe dobanda si a comisioanelor datorate, in sectiunea Depozite la termen.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult