Tichetul Rabla poate fi utilizat ca avans la un credit auto

renault clioAvansul minim la un credit Prima Masina poate fi achitat din 2016, folosind prima de casare acordata de stat in cadrul Programului Rabla.

Din 2016, cele 2 programe de stat pentru subventionarea si respectiv achizitia de masini noi  – Programul Rabla si Programul Prima Masina  – pot fi utilizate impreuna.

Tichetul Rabla va putea fi folosit pentru a acoperi avansul minim de 5% pentru un credit Prima Masina.
 
Masura are ca scop cresterea atractivitatii programului Prima Masina, care pana acum nu a avut succes mai deloc. Conform notei de fundamentare, s-au acordat mai putin de 200 de credite in cursul anului 2015 .

In 2016, plafonul alocat pentru programul Prima Masina s-a redus la 100 milioane lei, sume alocate din plafonul neutilizat din anul anterior.

Cine poate beneficia de noile schimbari?

In principiu, cele doua programe auto se adreseaza unor categorii diferite. Programul Prima Masina este destinat celor care nu au mai detinut o masina, in special tinerilor.

In schimb, Programul Rabla vizeaza in special persoanele care au o masina veche si vor sa cumpere alta noua.
Cu toate acestea, avand in vedere ca prima de casare din programul Rabla poate fi cedata, oricine poate utiliza tichetul Rabla, inclusiv cei care nu au avut anterior in proprietate o masina.

Pe parcursul programului Rabla, se formeaza o adevarata piata gri, proprietarii vanzand tichetul Rabla celor care vor sa-si cumpere o masina noua.

Intermediari in aceasta “afacere” cu subventii de stat sunt chiar dealerii auto care ofera oricarui potential client posibilitatea de a-si reduce costul de achizitie. Poti sa-ti cumperi in acest fel o masina noua, utilizand tichetul Rabla al unei persoane pe care nu ai vazut-o in viata ta!

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult