Primul credit gratuit, urmatorul foarte scump!

Foto: 1shots/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: 1shots/ FreeDigitalPhotos.net

Finantatorii care ofera credite rapide se bat in promotii si atrag consumatorii prin oferte cu costuri zero. Nu te obisnui cu aceste credite, deoarece urmatorul imprumut va fi foarte, foarte scump!

Creditele cele mai ieftine pot fi obtinute acum exact de unde nu te astepti. De la finantatorii de credite rapide! Acestia sunt recunoscuti prin faptul ca acorda cele mai scumpe credite.

Atentie, nu vorbim de o diferenta de cateva procente la dobanda comparativ cu creditele bancare. Creditele rapide sunt enorm de scumpe: DAE trece frecvent de 1000% si poate ajunge lejer la 5.000%.

Credite fara costuri

Competitia pe piata a devebit insa extrem de acerba dupa ce noi jucatori si-au facut aparitia pe piata. Mai multe institutii financiare nebancare ce vand credite rapide (cum ar fi Ferratum, Viva Credit, Zaplo) deruleaza acum aceeasi promotie: acorda primul credit gratuit.

Gratuit nu inseamna ca nu trebuie sa rambursezi banii, ci doar ca nu trebuie sa platesti nicio dobanda sau comision.

Aceste credite se acorda pe perioade scurte  – de regula 30 zile – iar la scadenta, trebuie sa rambursezi toti banii. Prin urmare, daca vreu sa iei un astfel de credit, ai grija sa rambursezi imprumutul din urmatorul salariu. Principalul avantaj al acestor credite este se acorda repede, in numai 24 ore, si le poti obtine online, fara sa te deplasezi de acasa.

Creditul urmator ar trebui evitat

Orice promotie are un scop. In acest caz, obiectivul este sa te familiarizezi cu acest nou sistem si sa ceri pe viitor si alte credite, mai ales ca primul imprumut a fost atat de atractiv. Expertul Banilor iti recomanda sa nu te obisnuiesti sa apelezi la aceste credite in afara promotei actuale, deoarece vei suporta costuri foarte mari.

Aceste imprumuturi sunt recomandate doar in situatii de urgenta, cand ai nevoie de bani pe perioade scurte de timp. In cazul in care ai nevoie de un imprumut pe o perioada mai lunga de o luna, ai fi indicat sa apelezi un imprumut bancar.
 
Creditele de nevoie personale se obtin in cateva zile, insa merita sa astepti deoarece vei economisi sume importante de bani.

De exemplu, sa presupunem ca vrei sa iei un al doilea credit de la Zaplo. Daca suma imprumutata este de 1.000 lei, iar perioada de rambursare este de 30 zile, costul va fi de 284 lei.

Daca vrei sa imprumuti aceeasi suma de la o CEC Bank , dar nu pe 1 luna ci pe 1 an, vei plati mai putin de 50 lei sub forma de dobanda.

Expertul Banilor te ajuta sa compari costul creditele oferite de banci in sectiunea Credite nevoi personale. Aici poti vedea exact cat ai de plata, in functie de suma imprumutata si perioada de rambursare aleasa.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult