Impozit pe venit la vanzarea de autoturisme

Persoanele fizice vor fi obligate sa plateasca un impozit pe venit incepand cu cel de-al treilea autoturism vandut intr-un an calendaristic.

car keys

Incepand din 2018, veniturile obtinute din vanzarea autoturismelor detinute de persoanele fizice vor fi impozitate, proprietarul urmand sa achite impozit pe venit. Cota de impozitare este de 10%.

Impozitul se va datora pentru veniturile obtinute, incepand cu cel de-al treilea autoturism vandut intr-un an calendaristic.

Prin urmare, contribuabilii pot efectua doua tranzactii pe an, fara sa achite impozit pe venit. Cei care vand ocazional autoturismul, nu vor fi in acest mod afectati.

Masura a fost introdusa de Ministerul Finantelor Publice dupa ce s-a constatat ca exista persoane neinregistrate fiscal, care transactioneaza un numar ridicat de autoturisme (intre 10-50 de autoturisme).

In 2016, 1152 de persoane fizice au efectuat mai mult de 3 inmatriculari de masini, iar 63 de persoane fizice detineau in proprietate aproximativ 50 de autovehicule rulate.

In opinia celor de la Finante, aceste persoane desfasoara activitati economice, dar nu se inregistreaza fiscal si nu declara veniturile realizate din desfasurarea acestor activitati, considerand ca autovehiculele vandute sunt din patrimonul personal. Noile masuri fiscale sunt menite sa forteze impozitarea acestor venituri.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult