Cum se plateste pensia privata?

Pensia privata se plateste doar sub forma unor transe lunare sau sub forma unei singure plati. Nu exista inca legislatia pentru plata rentelor viagere.

In cazul in care ai contribuit la un fond de pensii private obligatorii si/sau facultativ, ai dreptul sa primesti o pensie privata obligatorie, respectiv facultativa.

Pensia facultativa poate fi solicitata la implinirea varstei de 60 de ani, iar pensia privata obligatorie in momentul in care indeplinesti conditiile pentru pensia de stat.

La implinirea varstei, folosesti suma acumulata la fondul de pensie pentru a cumpara o renta viagera (in termeni tehnici, aceasta suma este denumita anuitate).

In prezent, nu exista o legislatie cu privire la plata pensiilor private sub forma de rente viagere, astfel ca persoanele care devin eligibile pentru a primi pensia privata, au la dispozitie 2 optiuni, pentru a incasa suma acumulata:

  • sub forma unei singure transe
  • ┬áin transe lunare, pe o perioada de maxim 5 ani.

Anunt sponsorizat

La BRD, gasesti fix ce ai nevoie: creditul Expresso cu dobanda fixa de la 7,29%. Aplica fara acte si te bucuri de acordare rapid

Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii