Credite Prima Masina: Avansul minim depinde de varsta solicitantului

dacia sanderoCreditele acordate prin programul Prima Masina vor avea un avans de 5% sau de 10%, in functie de varsta solicitantilor, conform normelor de aplicare, propuse de Ministerul Finantelor.

Persoanele care vor dori sa cumpere masina in rata prin credite cu garantii de stat vor avea nevoie de un avans minim de 5% din valoarea masinii, daca au varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani.

Pentru cei cu varsta de peste 36 ani, avansul minim va fi de 10% din valoarea facturii proforma.

Aceste conditii sunt impuse prin normele de aplicare ale programului, conform unui proiect pus in dezbatere publica de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

O alta conditie este incheierea unui asigurari full-casco pentru autoturismul achizitionat, cu fransiza zero.

Statul va garanta 50% din valoarea creditelor, pentru persoanele cu varsta de 18-35 ani si 40% din credit, pentru cei cu varsta mai mare de 36 ani.

Garantia de stat se va acorda pentru persoanele care nu au detinut anterior un autoturism nou si se angajeaza sa cumpere o masina noua, al carui pret nu trece de 50.000 lei (plus TVA). Autoturismul trebuie sa aiba norma de poluare Euro 5.

Legea privind programul guvernamental de stimulare a cumpararii de autoturisme noi a fost publicata in Monitorul Oficial inca din 22 octombrie 2014, insa normele de aplicare au intarziat sa apara, astfel ca programul nu este inca activ.

Pentru 2014, statul are in vedere sa aloce un plafon de garantii de 50 milioane lei.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult