Carduri de credit: Perioada de gratie se acorda rar pentru retragere de numerar

Perioada de gratie este disponibila la orice card de credit, dar nu pentru toate tranzactiile. Cumparaturile platite cu cardul beneficiaza intotdeauna de perioada de gratie, in timp de retragerea de numerar  – numai in cazuri rare.

Principalul avantaj al cardurilor de credit este perioada de gratie: cheltuiesti o suma de bani si o poti rambursa fara nicio dobanda in perioada respectiva. In functie de cardul ales, ai la dispozitie pana la 50-60 zile pentru a achita sumele catre banca.

Nu toate tranzactiile beneficiaza de perioada de gratie, astfel este foarte important sa verifici de la bun inceput care sunt operatiunile incluse pentru cardul tau.

Perioada de gratie se acorda intotdeauna pentru cumparaturi cu cardul de credit  – fie ca platesti la supermarket sau pe internet, indiferent de banca emitenta a cardului.

Retragerile de numerar sunt, in schimb, tratate diferit de banci. Regula generala este ca aceste operatiuni sa fie excluse, astfel ca cel mai des vei plati dobanda pentru sumele retrase de la bancomat. Din acest motiv, incearca sa rambursezi cat mai repede banii pentru a plati costuri cat mai mici.

Sunt insa si oferte de carduri de credit care extind perioada de gratie si pentru retragerile de numerar, cum ar fi Banca Transilvania si Carpatica. In astfel de cazuri, poti beneficia de un imprumut pe maxim 1,5 luni fara nicio dobanda. Singurul cost va fi comisionul de retragere numerar.

Important
Pentru a beneficia de perioada de gratie, trebuie sa rambursezi toate sumele cheltuite integral. De exemplu, daca ai facut tranzactii de 1.000 lei in luna anterioara, trebuie sa platesti toti banii pana la sfarsitul perioadei de gratie.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult