Bancile incep sa acorde recompense clientilor care isi platesc ratele la timp

Unele oferte de credite de nevoi personale includ recompense pentru clientii care isi achita ratele la timp. ExpertulBanilor.ro iti arata care sunt avantajele si cati bani poti sa economisesti.

In ultima vreme, au aparut ofere ce rasplatesc pe cei care nu acumuleaza restante la credite. Aceasta tendinta se manifesta cu precadere pe segmentul creditelor de nevoi personale.

piraeus bank 2 branch
Foto: ExpertulBanilor.ro

1

Piraeus Bank reduce marja de dobanda cu 0,5% pe an

Banca deruleaza o promotie pana la sfarsitul lui august 2013. Marja de dobanda la creditele de nevoi personale Piraeus Bank poate sa scada cu 0,5% pe an, daca iti platesti ratele la timp.

In prezent, marja este de 7,5% peste Robor la 3 luni. Daca nu ai restante, marja va cobora la 7% peste 1 an, la 6,5% in anul urmator si asa mai departe. Cum creditele se acorda pe maxim 5 ani, marja de dobanda poate ajunge la 5,5% in ultimul an.

In materialele promotionale, Piraeus scoate in evidenta faptul ca reducerea costului creditului “este de pana la 2%”. Atentie, costul poate fi redus cu 2% abia in ultimul an si doar daca soliciti un credit pe 5 ani.

Oferta nu este atat de senzationala pe cat pare, deoarece pe masura ce se achita ratele, soldul creditului scade. Astfel, clientul plateste cea mai mare dobanda in primul an, iar in anii urmatorii (cand se acorda reducerile), dobanda datorata devine tot mai mica. Prin urmare, atunci cand marja va scadea cu 2%, efectul nu va fi atat de insemnat, deoarece dobanda datorata in ultimul an de creditare nu mai reprezinta o suma atat de importanta.

Ghidul de credite pentru incepatori explica in detaliu cum evolueaza dobanda platita pe parcursul creditului.

Conform unei simulari realizate de ExpertulBanilor.ro,  clientul ar putea economisi aproximativ 200 lei, daca isi plateste ratele la timp la un credit de 10.000 lei 5 ani. Astfel, in loc sa plateasca o dobanda totala de 3.300 lei ar urma sa datoreze in jur de 3.100 lei.

Acest lucru ar face ca oferta Pireaus sa devina cea mai ieftina, conform Topului de credite nevoi personale de pe ExpertulBanilor.ro. Evident, cu conditia sa iti platesti ratele la timp!

2

Volkbank vireaza o parte din dobanda in contul de economii

Creditul de nevoi personale Volksbank include de cateva luni optiunea de a primi inapoi 5% din dobanda platita la credit. Conditia este sa iti achiti ratele la timp.

Bonusul este virat lunar in contul de economii. Acest lucru inseamna ca la un credit de 10.000 lei pe 5 ani, poti primi inapoi de la banca aproximativ 150 lei.

Poti estima singur cat economisesti, cu ajutorul Calculatorul de credite nevoi personale Volksbank. Acceseaza optiunea “Grafic de rambursare” si vei putea vedea dobanda totala platita la credit. Tot ce trebuie sa faci este sa inmultesti totalul dobanzilor cu 5%.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult