Rabla 2015 a luat startul

mazda3Programul Rabla 2015 a devenit operational, astfel ca persoanele fizice care doresc sa isi cumpere o masina noua, pot merge la dealerii auto pentru a se incrie in program.

Pentru anul 2015, guvernul a alocat fonduri in valoare de 200 milioane lei, fiind disponibile 20.000 de tichete Rabla pentru persoanele fizice si alte 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Persoanele care isi caseaza o masina mai veche de 8 ani primesc de la stat o prima de casare de 6.500 lei. Aceasta poate fi utilizata pentru cumpararea unui autoturism nou. Prima de casare poate fi cedata altor persoane de catre proprietarul rablei.

Pe langa prima de casare, programul permite acordarea unor subventii suplimentare sub forma de eco-bonus. Valoarea acestuia este diferentiata in functie de tipul de autoturism cumparat, avand valori cuprinse intre 650 lei si 2.500 lei.
 
Spre deosebire de prima de casare, eco-bonusul nu este transmisibil si poate beneficia de acesta doar proprietarul rablei, cu conditia sa isi cumpere o masina noua.

Mai multe detalii, precum si pasii de urmat pentru achizitia unei masini noi, sunt disponibile in ghidul Programului Rabla.

Eco-tichetul: o  noua subventie de 20.000 lei

Ministerul Mediul intentioneaza sa introduca un nou tip de subventie – denumit eco-tichet – prin care sa stimuleze tot achizitia de autoturisme noi.
 
Eco-tichetul va avea o valoare de 20.000 lei si va fi acordat doar la achizitia de autovehicule electrice. Aceasta subventie va putea fi utilizata concomitent cu programul Rabla, astfel ca ajutorul de stat ar putea ajunge la 26.500 lei pentru achizitia unei masini electrice.

In prezent, acest program este in avizare interministeriala, urmand sa fie prezentat public dupa ce va fi avizat de toate ministerele.

In plus, Ministerul Mediul doreste sa sustina crearea unei infrastructuri de alimentare a autovehiculelor electrice.

“Tinta noastra este de a crea in Romania, pe parcursul anilor 2015 si 2016, circa 10.000 de puncte de alimentare. Acestea vor fi amplasate in spatiile publice si locuri publice cu trafic intens”, a precizat presedintele Autoritatii Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult