10 finantatori s-au inscris pana acum la Prima Masina

renault clio10 finantatori si-au manifestat pana acum interesul sa acorde credite auto prin Programul Prima Masina, dar inscrierile nu s-au terminat inca.

Fondul de garantare (FNGCIMM) a anuntat ca finantatorii mai la dispozitie cateva zile – pana pe 2 martie – pentru a se inscrie in programul Prima Masina.

Pana acum s-au primit cereri de la 10 finantatori, dintre care 6 banci – BCR, BRD, CEC, Porsche Bank, Alpha Bank, ING, 3 companii de leasing – RCI Leasing, Comsig Leasing, Mecedes-Benz Leasing – si 1 cooperativa de credit (Creditcoop).

Programul are alocat pentru acest an un plafon de garantii de stat de 350 milioane lei. Statul va garanta 50% din credite, astfel valoarea totala a imprumuturilor auto ce pot fi acordate este de 700 milioane lei.

Bancile trebuie sa acorde credite la un cost format dintr-o marja de cel mult 3 puncte procentuale peste Robor la 6 luni. Avand in vedere experienta anterioara din programul Prima Casa, ne putem astepta ca majoritatea finantatorilor sa fixeze costurile aproape de plafonul maxim permis de lege.

Clientii trebuie sa dispuna de un avans minim de 5% si sa incheie o asigurare Casco, pe toata durata creditului.

Scopul acestui program este sa ofere o alternativa mai ieftina decat creditele auto. Mai multe detalii despre conditiile acestui program, gasiti in ghidul programului Prima Masina.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult