Stadiu dosar Prima Casa: Cum se poate verifica online?

Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net

Verificarea dosarului de credit Prima Casa este posibila online. Fondul de garantare te ajuta sa afli in ce stadiu este dosarul tau.

Nu de putine ori, functionarii din banci isi ascund incompetenta in acordarea unui credit Prima Casa, dand vina pe Fondul de garantare.

Desi solicitantii depun dosarul la banca, cu toate documentatia ceruta, functionarii se incurca in proceduri, astfel ca dosarul zace uneori cu saptamanile prin sertare.

Evident, dupa cateva saptamani, clientii vin sa ceara explicatii, deoarece au termene de respectat, prin antecontractul de vanzare-cumparare. Ca sa scape de raspundere, unii functionarii mint clientul in fata, spunandu-i ca dosarul Prima Casa este trimis spre analiza la Fondul de garantare si intarzie acolo, cand de fapt, dosarul nici macar nu a fost trimis la Fond.

Clientii pot verifica acum singuri in ce stadiu este dosarul Prima Casa, deoarece Fondul de garantare (FNGCIMM) a creat o interfata online, prin care persoanele pot verifica stadiul dosarelor trimise, pentru acordarea garantiei de stat.

Cum poti verifica in ce stadiu este dosarul tau?

Pentru a verifica stadiul dosarului trimis spre analiza la FNGCIMM, trebuie parcursi urmatorii pasi:

  • se acceseaza pagina cu formularul de interogare;
  • se alege banca, unde s-a depus dosarul;
  • se completeaza datele personale (nume, prenume si data nasterii);
  • se selecteaza tipul de imobil achizitionat si judetul unde acesta este localizat.

 

Dupa aceea, clientul poate afla data la care banca a trimis dosarul la FNGCIMM, data la care dosarul a intrat in lucru la Fond, status-ul dosarului (aprobarea sau respingerea sa) si data la care contractul semnat a fost trimis inapoi la banca.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

1 Comentariu
  • NU SE RESPECTA TERMENELE

Comentariile sunt inchise.