Retragerea de numerar de la bancomatele BCR este gratuita

bcr_8Clientii BCR pot retrage bani din contul curent fara niciun comision, daca detin un card de debit. Operatiunea este posibila la bancomatele bancii.

BCR a introdus un nou tarif de comisioane de la 1 octombrie 2015. De aceasta data, schimbarile mai cuprind si ceva modificari favorabile clientilor si nu doar costuri suplimentare, asa cum banca ne-a obisnuit in ultimii ani.

Cash gratuit la ATM

Cea mai importanta modificare este eliminarea comisionului pentru retragerea de numerar de la bancomatele BCR. Anterior acest comision era de 0,25%, minim 0,5 lei.

In plus, banca a eliminat si comisionul pentru interogarea soldului la ATM, astfel ca orice client poate afla cati bani are in cont fara sa plateasca.

O alta veste buna este ca platile interbancare (dintr-un cont BCR in alt cont BCR) devin gratuite, daca se efectueaza prin internet banking.

Conducerea BCR promite clientilor ca din luna decembrie 2015, vor beneficia si de o oferta competitiva la conturile curente, inclusiv un pachet cu costuri zero. Acum comisioanele lunare de administrare sunt cuprinse intre 4,5 si 12,5 lei.

Evita sa retragi bani de la ghiseu!

Noul tarif de comisioane al BCR nu presupune doar scaderi de taxe. Banca a anuntat ca ca a crescut costul operatiunilor la ghiseu.

Pentru retragerea de numerar la ghiseu, BCR  a dublat comisionul si incaseaza acum 1% din suma retrasa, minim 15 lei. Prin urmare, deponentii BCR ar trebui sa se fereasca sa isi retraga banii de la ghiseu, deoarece comisionul este mai mare decat dobanda. Pentru depozitele pe 1 luna, de exemplu, rata dobanzii este cuprinsa intre 0,3-0,4% pe an.

In acest caz, clientii ar trebui sa aleaga varianta unui transfer interbancar, care costa cu putin peste 8 lei la ghiseu.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult