OTP Bank reintra in programul Prima Casa

otp bank sucursalaOTP Bank a reinceput sa acorde credite Prima Casa, garantiile alocate permitand bancii sa acorde imprumuturi in valoare de 84 milioane lei.

OTP Bank a anuntat ca vrea sa se implice din nou in programul Prima Casa si doreste sa epuizeze fondurile alocate pentru 2016 cat mai repede.

Costurile practicate de OTP sunt egale cu plafonul maxim impus de stat, rata dobanzii avand o marja de 2 puncte procentuale peste Robor la 3 luni. Clientii trebuie sa achite suplimentar comisionul de garantare perceput de FNGCIMM.

Banca accepta pana la 3 codebitori, iar gradul maxim de indatorare este de 60%. Expertul Banilor recomanda consumatorilor sa nu se indatoreze atat de mult si sa accepte un grad de indatorare de 30-40%, astfel incat sa nu aiba probleme pe viitor cu rambursarea creditului.

Solicitantii trebuie sa aiba o vechime la actualul loc de munca de minim 3 luni. Daca vechimea la actualul job este mai mica de 6 luni, atunci solicitantul trebuie sa aiba o vechime totala in munca de 12 luni fara intreruperi mai mari de 31 zile.

Cererea de credite se mentine ridicata

Garantiile de stat alocate in 2016 pentru programul Prima Casa se ridica la 1,69 miliarde lei, iar toate bancile participante dispun de un plafon alocat, conform unui comunicat al fondului de garantare.

Doua banci  – Alpha Bank si Raiffeisen – au retras de pe website-uri oferta de credite Prima Casa. Ministerul de Finante a precizat insa ca nu a primit nicio cerere de retragere din program din partea vreunei banci.

In luna ianuarie 2016, media zilnica a solicitarilor de garantare a fost de 150 de cereri pe zi, iar in prima parte a lunii februarie, cererile zilnice au ajuns la 240 de solicitari.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult