OTP Bank cumpara Banca Romaneasca

Grupul maghiar OTP Bank isi consolideaza pozitia pe piata bancara, prin achizitia Bancii Romanesti. In urma fuziunii, OTP va deveni cea de-a opta banca din Romania, dupa cota de piata.

banca romaneasca 1

OTP Bank a semnat un acord cu National Bank of Greece (NBG), pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni de 99,28% detinut de grupul elen la Banca Romaneasca.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Tranzactia include si achizitia altor subsidiare detinute de NBG in Romania.

Cota de piata a OTP Bank in Romania va urca la 4% dupa aceasta achizitie, devenind cel de-al optulea jucator din sectorul bancar.

Programul de conversie in CHF se extinde si pentru clientii Bancii Romanesti

Finalizarea tranzactiei urmeaza sa aiba loc la inceputul lui 2018, dupa validarea acesteia de catre BNR.

OTP informeaza clientii ca va face tot posibilul sa asigure o integrare lina. Deocamdata, conditiile contractuale raman neschimbate.

Dupe fuziune, grupul maghiar si-a exprimat intentia de a extinde programul de conversie al creditelor in CHF si pentru clientii Bancii Romanesti. Acest program presupune stergerea unei parti din datorie si conversia sumei ramase intr-un credit in lei sau euro.

Grecii vand pentru a-si imbunatati capitalizarea

Decizia de vanzare luata de National Bank of Greece face parte din programul de restructurare al bancii, cu scopul de a-si intari nivelul de capitalizare.

In acest sens, NBG a semnat in iunie 2017 un acord similar pentru vanzarea operatiunilor din Bulgaria. Recent, si-a vandut si societatea de asigurari detinuta in Grecia.

Vanzarea operatiunilor din Romania va conduce la cresterea indicatorului de solvabilitate cu 0,5 puncte procentuale si va imbunatati lichiditatea NBG cu 650 milioane euro, tinand cont si de imprumuturile intra-grup acordate subsidiarelor de la noi.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult