OTP Bank anuleaza o parte din datoria clientilor cu credite in franci

otp bank sucursalaOTP Bank a introdus un program de conversie pentru creditele in franci elvetieni, care presupune stergerea partiala a datoriei pentru majoritatea clientilor.

Banca a anuntat pe 9 decembrie 2015 ca lanseaza programul de conversie a creditelor in franci elvetieni (CHF).
 
“Solutia noastra pe termen lung are ca scop asigurarea imediata a unui management echilibrat al fiecarui credit in franci elvetieni, oferind clientilor nostri solutii personalizate si sustenabile. 80% dintre clienti vor beneficia de o reducere cuprinsa intre 17,5% si 25% din soldul creditului”, afirma directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi.

Stergerea datoriei se va face diferentiat

Prin urmare, clientii vor beneficia de un tratament diferentiat, proportia in care datoria se sterge, nefiind unitara.

“Solutiile sunt personalizate, in conformitate cu specificatiile creditului, anul de acordare, rata initiala a dobanzii si destinatia creditului”, informeaza banca.

Soldul ramas de rambursat dupa stergerea partiala a datoriei va fi convertit in euro sau lei.

Cine poate participa in program?

Programul este destinat clientilor care au obtinut credite in franci, garantate cu ipoteca. Banca are 10.500 de clienti de acest tip.

Pot participa in program, doar clientii bun-platnici si cei care au intarzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, la momentul conversiei.

Cei cu restante mai mari de 90 de zile vor putea deveni eligibili daca vor acoperi suma necesara astfel incat intarzierile lor sa nu depaseasca pragul de 90 de zile.

Programul de conversie va fi disponibil in urmatoarele 3 luni, pana in prima parte a lunii martie 2016. Clientii vor fi invitati treptat in unitatile bancii printr-o scrisoare, pentru a discuta despre tranzactie.

OTP este a doua banca ce initiaza un program pentru stergerea partiala a datoriilor la creditele in franci, dupa Volksbank.

Ai primit oferta OTP? Spune tuturor conditiile pe care banca ti le-a propus.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult