Ce suma pot imprumuta?

Este bine ca achizitia unei case sa inceapa cu un drum la banca si abia apoi la agentia imobiliara. Daca stii ce suma poti imprumuta, poti stabili un plafon pentru pretul maxim pe care esti dispus sa-l platesti pentru o locuinta.  

Expertul Banilor iti pune la dispozitie un calculatorul Credit Maxim, cu ajutorul caruia poti estimeaza suma maxima pe care o poti obtine, in functie de venitul tau si locuinta pe care vrei sa o cumperi.

Ce locuinta iti permiti?
Pret maxim locuinta = Credit maxim + Avans propriu

Ai grija sa nu iti epuizezi toate economiile atunci cand stabilesti avansul pe care vrei sa-l platesti la casa. Lasa deoparte o suma de bani pentru situatii neprevazute (1-3 salarii), dar si o suma pentru acoperirea cheltuielor cu achizitia locuintei (cheltuieli notariale si comisioane platite la acordarea creditului).

Acum ca stii cat poti plati pentru o locuinta, e timpul sa mergi la cumparaturi. Dupa ce ai gasit o locuinta in limita bugetului, trebuie sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare. Nu plati o suma prea mare de bani vanzatorului in acest stadiu si negociaza un termen de finalizare a tranzactiei cat mai lung (3 luni ar fi un termen suficient).

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult