Cum compar costul creditelor?

Obtinerea unui credit cat mai ieftin iti permite sa economisesti o groaza de bani in timp. De aceea, nu ezita sa analizezi piata cat mai atent, deoarece eforturile tale vor fi de deplin rasplatite.

Nu compara costurile dupa rata lunara, deoarece poti cadea in capcana dobanzilor promotionale. Unele oferte au dobanzi mici timp de 1 an, dupa care costurile cresc peste media piata. Dobanda anuala efectiva (DAE) te va ajuta sa eviti aceste capcane.

Compararea ofertelor este acum mult mai usor de facut, deoarece bancile sunt obligate prin lege sa prezinte solicitantilor  o fisa standardizata cu informatii despre credit. Aceasta cuprinde in mod obligatoriu atat DAE, cat si suma totala de rambursat.

Cele mai bune oferte pentru tine sunt cele cu o DAE cat mai mica. Pentru a utiliza DAE in mod corect, solicita la toate bancile ca DAE sa fie calculata pentru aceeasi suma si aceeasi perioada. Altfel, indicatorul s-ar putea sa dea gres.

Fa apoi o lista cu bancile care au cele mai mici costuri si stabileste intalniri in unitatile bancare, pentru a afla detalii despre procedura de acordare a creditului si conditiile contractuale.

Expertul Banilor te ajuta sa incepi analizarea ofertelor cu ajutorul sectiunilor de comparatii Credite Prima Casa si Credite Imobiliare.

Anunt sponsorizat

Alege depozitul online pe 3 ani cu 4,5% dobanda anuala.

Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii