BRD introduce un credit ipotecar pentru prima locuinta

BRD ofera clientilor care doresc sa isi cumpere prima locuinta un credit ipotecar cu costuri apropiate de cele din Programul Prima Casa. Avansul minim este de 15%.

BRD

BRD a lansat un nou credit ipotecar – denumit La Casa Mea – destinat persoanelor ce doresc sa isi cumpere prima locuinta. Suma imprumutata poate fi cuprinsa intre 10.000 si 100.000 euro, iar perioada maxima de rambursare ajunge pana la 30 ani.

Un avantaj important al acestui credit il reprezinta costurile. Rata dobanzii cuprinde o marja de 2,25% peste Robor la 3 luni. Clientii mai de achitat un comision de analiza de 500 lei.

De asemenea, este obligatoriu de achizitionat o asigurare de viata si alta pentru imobil.
 
In topul creditelor imobiliare, noua oferta BRD se plaseaza pe primele locuri, la data publicarii articolului. De exemplu, pentru un imprumut de 150.000 lei pe 25 ani, DAE ajunge la 4,22%.

Poti compara ofertele in functie de suma si perioada dorita in sectiunea Credite Imobiliare.

Conditii la acordarea creditului

Produsul este destinat exclusiv clientilor care decid sa isi incaseze veniturile la BRD pe toata durata creditului.

In cazul in care pe parcursul perioadei de rambursare, clientul isi schimba job-ul si nu mai poate incasa salariul la BRD, atunci costul creditului se modifica. Rata dobanzii se va calcula in functie de Robor la 6 luni in loc de Robor la 3 luni. Acest lucru poate duce la o majorare a dobanzii cu aproximativ 0,2%, daca tinem cont de diferenta dintre cei doi indici.

In plus, atat sotul cat si sotia nu trebuie sa detina in proprietate exclusiva nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita.

Alternativa la Prima Casa

Produsul a fost conceput de cei de la BRD ca o alternativa la Programul Prima Casa, avand in vedere ca fondurile alocate de stat urmeaza sa scada gradual.

Din punct de vedere al avansului minim, noul credit este mai avantajos pentru client, daca valoarea locuintei trece de 67.000 euro. De asemenea, perioada de aprobare este mult mai scurta, potrivit oficialilor bancii.

“Apobarea financiara a dosarului se face in maximum 24 de ore si este garantata timp de 90 de zile, perioada in care clientul isi poate cauta locuinta dorita”, afirma Gabriela Simion, Director Executiv de Marketing si Managementul Produselor in cadrul BRD.

In cazul in care te califici la un credit Prima Casa, acesta este totusi mai avantajos din punct de vedere al costurilor. Pentru un imprumut de 150.000 lei pe 25 ani, economisesti aproximativ 16.000 lei comparativ cu creditul La Casa Mea, conform calculelor realizate de Expertul Banilor.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult