BCR scade dobanzile la depozite la valori incredibil de mici

bcr7BCR a modificat dobanzile la depozite la inceputul lunii februarie, ducand dobanzile la valori neasteptat de mici. Pentru un depozit in lei pe 1 luna, dobanda coboara la numai 0,55% pe an.

Dobanzile la depozitele BCR au intrat serios la apa, dupa ce banca a aplicat o noua reducere. Cel mai mult au fost sacrificate depozitele pe 1 luna, pentru care Expertul Banilor emis inca de anul trecut un avertisment pentru deponenti.

Daca anterior, rata dobanzii era de 1,15-1,25% pe an la depozitul pe 1 luna, acum a ajuns la numai 0,55-0,65% pe an, in functie de suma depusa. Practic, banca a injumatatit dobanda oferita la ultima ajustare.

Nici depozitele pe 3 luni de la BCR nu mai prezinta vreo atractie speciala, deoarece dobanzile au coborat sub 2%. Pentru sume mai mici de 20.000 lei, dobanda este de numai 1,8%.

Prin urmare, deponentii BCR trebuie sa isi extinda perioada de economisire la 6 luni sau 12 luni, daca doresc sa obtin aun randament decent, de peste 2%. Dobanda maxima ce poate fi obtinuta poate ajunge la 2,3%.

Dispar din bonusuri, dar depozitele de valori mari se pot negocia

Totodata, BCR a eliminat bonusurile pe care le oferea pentru depozitele constituite online. De acum inainte, dobanzile s-au egalizat cu cele de la depozitele constituite la ghiseu.

Singurele bonusuri disponibile sunt acum pentru depozitele constituite de persoanele care isi incaseaza salariul la BCR (+0,3%) si pentru pensionarii care primesc pensia pe card BCR (+0,2%). Atentie, insa, bonusurile se acorda doar la depozitele in lei. Pentru depozitele in valuta, nu se mai acorda bonus.

Cei care dispun de sume importante isi pot negocia dobanda. Banca este dispusa la negociere daca sume economisita este de minim 10.000 lei, 2.500 euro, respectiv 3.000 dolari.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult