Evitati depozitul pe 1 luna de la BCR!

bcr 5Clientii care au depozite pe 1 luna la BCR ar trebui sa ia in calcul o perioada de economisire mai lunga, deoarece banca a redus drastic rata dobanzii pentru aceasta scadenta.

BCR a modificat ratele dobanzilor practicate la depozite din 3 septembrie 2014, schimbarea aducand vesti proaste pentru cei care au depozite pe 1 luna. Pentru aceasta scadenta, banca a scazut dobanzile cu pana la 0,5 puncte procentuale.

Depozitele BCR pe 1 luna au acum dobanzi de 1,6% pe an, daca suma depusa este de pana in 20.000 lei. Cea mai mare dobanda se acorda pentru sume de peste 100.000 lei, rata dobanzii ajungand la 1,7% fata de 2,2% cat era anterior.

Clientii pot obtine castiguri mai mari daca aleg un depozit cu o scadenta mai lunga. De exemplu, daca in loc de un depozit pe 1 luna se alege unul pe 3 luni, rata dobanzii creste cu 0,85% – 0,95%, in functie de suma depusa. Poti simula castigul obtinut in calculatorul Dobanzi Depozite BCR.

Cu cat creste durata depozitului, cu atat banca plateste dobanzi mai mari. Pentru un depozit pe 1 an, rata dobanzii este aproape dubla fata de cea de la depozitul pe 1 luna.

Evident, perioada de economisire trebuie corelata cu propriile nevoi, pentru a nu ajunge in situatia de a retrage banii inainte de scadenta. In acest caz, nu mai primesti nicio dobanda de la BCR.

Daca esti nevoit sa alegi depozitul pe 1 luna, poti obtine o dobanda ceva mai mare daca alegi sa constitui depozitul prin internet banking. Banca iti acorda un bonus de 0,1%. Iar pentru persoanele care isi incaseaza venitul (pensia sau salariul) la BCR, bonusul de dobanda este de 0,2%. Nu se pot cumula cele 2 bonusuri.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult