Bancile au primit fonduri noi pentru credite Prima Casa

Foto: cooldesign/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: cooldesign/ FreeDigitalPhotos.net

Toate bancile participante in programul Prima casa pot acorda din nou credite, dupa ce Fondul de garantare a realocat fonduri suplimentare pentru achizitia de locuinte de orice fel.

Vineri, 26 septembrie 2014, a fost publicata in Monitorul Oficial, hotararea prin care guvernul a permis ca fondurile blocate initial pentru locuinte ANL sa poata fi utilizate de banci pentru a finanta achizitia oricarui tip de locuinta.

In urma acestei decizii, bancile care epuizasera fondurile, vor putea acorda mai departe credite Prima Casa.

BCR a anuntat ca a primit un plafon suplimentar si ca va putea acorda credite noi in valoare de aproximativ 136 milioane lei.

Banca estimeaza ca va acorda 1.000 de noi credite noi, pana la mijlocul lunii octombrie. Cel mai probabil, este vorba de clienti care au depus dosarele la BCR, dar nu au putut primi credit pana acum, deoarece banca nu mai avea alocate garantii de stat.

Sunt insa si banci care nu si-au epuizat deloc plafonul, cum este Banca Romaneasca, care preciza in urma cu o saptamana, ca a acordat in 2014, 575 de credite Prima Casa. Banca are fonduri pentru a acorda credite Prima Casa in valoare de 190 milioane lei, care sunt suficiente pentru a acoperi cererea estimata pana la sfarsitul lui 2014, spun reprezentantii bancii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult