Care este suma asigurata?

Suma asigurata este de maxim 20.000 euro pentru locuintele asigurate prin polita obligatorie, acest prag fiind stabilit prin lege.

Suma asigurata reprezinta valoarea maxima a despagubirii pe care o putem incasa, in cazul in care se produce vreunul din riscurile asigurate.

Suma asigurata depinde de tipul de constructie al locuintei. Legea stabileste urmatoarele praguri:

  • 20.000 euro pentru locuintele cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn, sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din alte materiale rezultate in urma unui tratament chimic si/sau termic;
  •  10.000 euro pentru locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament chimic si/sau termic.

 

Suma asigurata se stabileste in euro, dar se calculeaza in lei. Cursul de schimb utilizat este cel anuntat de BNR, la data incheierii politei de asigurare.

Daca o locuinta este compusa din mai multe corpuri, cu materiale diferite, suma asigurata se determina in functie de materialele folosite la structura de rezistenta si la peretii exterior, pentru cea mai mare parte a cladirii.

Asa cum se observa suma asigurata este limitata. Daca ai o locuinta ce valoreaza 30.000 euro, de exemplu, aceasta asigurare nu este suficienta pentru a-ti permite ulterior sa-ti reconstruiesti casa, in cazul unui dezastru natural.

CITESTE MAI DEPARTE

Cum cumpar asigurarea?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult