Care sunt riscurile acoperite?

Asigurarea obligatorie de locuinta are scop sa ne protejeze in cazul in care se produce un dezastru natural: cutremur, alunecare de teren si inundatie naturala.

Prin aceasta asigurare  Рdenumita pe scurt PAD Рse protejeaza atat locuinta, cat si elementele de constructie si dependintele, dotarile si utilitatile, daca acestea fac corp comun cu locuinta.

In plus, se acopera si daunele provocate de incendii sau explozii, daca acestea au fost generate de cele 3 fenomenele naturale, pentru care polita ofera protectie:

  • cutremur
  • inundatie naturala (cauzata de precipitatii, topirea brusca a zapezii si revarsari de ape)
  • alunecare de teren.

 

Asigurarea acopera si pagubele produse constructiilor, in urma patrunderii si infiltrarii apei, in cazul acoperirii terenului pentru scurta durata cu un strat de apa provenit din inundatii naturale.

Asiguratorul nu plateste despagubiri pentru locuintele construite in zone periclitate de inundatii, prabusiri si alunecari de teren, daca organele de drept au interzis prin acte publicate sau au comunicat in scris asiguratului (inainte de construire) interdictia de a construi in acea zona.

De asemenea, locuintele incadrate in clasa I de risc seismic nu se asigura pentru niciunul din riscurile acoperite prin polita obligatorie.

CITESTE MAI DEPARTE

Care este suma asigurata?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult