Cum cumpar asigurarea?

Asigurarea obligatorie de locuinta este emisa de catre PAID si poate fi cumparata atat de la societatea emitenta, cat si de la societatile de asigurare partenere.

Modul de vanzare al asigurarii obligatorii de locuinta (PAD) a fost modificat in 2015, astfel ca PAID – compania care emite aceste polite – poate vinde direct catre consumatori aceasta asigurare.

In plus, asigurarea obligatorie poate fi cumparata si de la partenerii PAID. Majoritatea societatilor de asigurare au incheiat protocoale de vanzare in acest sens.

Prima de asigurare este aceeasi, indiferent de unde se cumpara polita:

  • 20 euro pe an pentru locuintele cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn, sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din alte materiale rezultate in urma unui tratament chimic si/sau termic;
  • 10 euro pe an pentru locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament chimic si/sau termic.

 

Prima se plateste in lei, la cursul BNR valabil in ziua inchierii politei. Asigurarea se incheie pentru o perioada de 12 luni si devine valabila din ziua urmatoare, celei in care s-a achizitionat.

CITESTE MAI DEPARTE

Cum se platesc daunele?

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult