Asigurare fara fransiza

Preturile de inchiriere pe care companiile le afiseaza initial includ o asigurare Casco, dar cu o fransiza foarte mare. In acest fel, vor sa te convinga sa platesti asigurari suplimentare.

Inainte de a inchiria masina, verifica atent conditiile de asigurare. De cele mai multe ori, asigurarea Casco este inclusa in pret, dar are o fransiza (denumita CDW Deductible) –  de pana la 1.000-1.500 euro.

Acest lucru inseamna ca daca produci un accident, vei suporta din banii proprii costurile cu reparatia pana la nivelul fransizei.

Pentru a se asigura ca dispui de acesti bani, companiile rent-a-car iti vor bloca pe card un depozit colateral egal cu valoarea fransizei. De regula, pentru acest depozit nu se accepta carduri de debit, cum ar fi Maestro sau Visa Electron.

La preluarea masinii, compania de inchiriere va insista sa cumperi o asigurare suplimentara, prin care se acopera si fransiza (Super CDW). Avand in vedere nivelul ridicat al fransizei, aceasta asigurare suplimentara pare extrem de atractiva. In plus, nu mai esti obligat sa faci un depozit colateral.

Companiile de inchiriere ajung insa sa solicite preturi foarte mari pentru aceste asigurari, tarifele fiind cuprinse intre 10-30 euro/zi, in functie de tipul masinii.

Poti economisi sume importante daca vei cumpara separat asigurarea pentru fransiza 0. Exista companii specializate – cum ar fi insurance4hire.com – care ofera aceasta asigurare la mai putin de 6 euro/zi. Daca inchiriezi masina pe o perioada lunga, atunci economiile pot fi destul de importante.
 
In acest caz, va trebuie sa consititui un depozit colateral la preluarea masinii. In caz de dauna, iti vei recupera banii platiti pe fransiza de la asigurator.

CITESTE MAI DEPARTE

Sfaturi la preluarea masinii

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult