Returnarea masinii cu rezervorul gol

Unele oferte permit clientilor sa preia masina cu rezervorul plin si sa o returneze cu rezervorul gol. Aceste oferte trebuie evitate deoarece au costuri ascunse.

Procedura standard de inchiriere a unei masini este preluarea acesteia cu rezervorul plin si returnarea ei in acelasi mod. In acest fel, te asiguri ca platesti doar combustibilul pe care le-ai consumat.

Singurul inconvenient este ca inainte de predare trebuie sa cauti o benzinarie in apropiere unde sa faci plinul. Altfel, vei fi taxat suplimentar pentru combustibilul lipsa.

Unele contracte de inchiriere iti permit sa retunezi masina cu rezervorul gol sau cat a mai ramas din el, la sfarsitul perioadei de inchiriere.

Aceste contracte au doua costuri ascunse, prin care companiile de inchiriere fac profituri suplimentare:

  • la preluare, trebuie sa platesti suplimentar un plin de combustibil. De regula, companiile de inchiriere adauga o marja de profit, astfel ca vei cumpara benzina la preturi mai mari decat la pompa; adaosul poate ajunge si la 30%;
  • la predare, nu ai cum sa aduci masina cu rezervorul gol, oricat te-ai stradui. Iar daca nu ai drumuri suficient de lungi, este posibil sa returnezi masina cu rezervorul la jumatate. Combustibilul ramas in rezervor este un cost suplimentar pentru tine.

CITESTE MAI DEPARTE

Asigurare fara fransiza

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult